среда, 13. април 2011.

Wi-Fi

Male stvari mogu doneti veliku radost, a one nevidljive jos veću.

Sticajem okolnosti morala sam provesti par ranih jutarnjih sati u nimalo očaravajucem delu grada. Osim puno gusto načičkanih stambenih zgrada, polu smislenih rešenja sa malim parkovima izmedju njih, po nekom, delimično pokošenom ledinom, nije bilo mnogo zanimljivosti. Srećom je vreme bilo OK pa sam mogla da sve vreme budem napolju, mada ne znam ni gde bih bila unutra... Jedan veliki Maxi i poluzavršena (jos jedna u nizu bezličnih, uz blokove zgrada dobro 'pasujuća') crkva, nisu delovale kao srećno rešenje. U takvim okolnostima bi beg u neku drugu dimenziju bio pravi put. Zbog cele ranojutarnje akcije jedan portal za taj beg mi je ostao kod kuce, a drugi nije baš hteo da radi kako treba bez malo pomoci sa strane.



Od velikog broja prisutnih wi-fi mreža po tako gusto naseljenom kraju ponadala sam se da ce naci nesto za mene... ali avaj, sve je uredno zakljucano. Zbog nedostatka javnih mesta, firmi ili neceg sl. nije ni bilo za očekivati da ću negde da ugledam samostalan wi-fi znak. Par preslatkih kuca je bila dobra, ali kratka zabava. Slušanje razgovora stanara iz okolnih zgrada takodje je samo naizgled bilo zabavno, jer to odmah prizove negativne posledice, počev od količine psovki, besmislenih tema ili same sumanute činjenice da imam osećaj da sedim u nečijoj kući, i da to sto pored mene nema nikoga ne znači da mene ne prate desetine dokonih posmatrača...

Ali, pošto nada u postojanje dobrih ljudi, otvorenog uma na svakom mestu i u svakom trenutku, uvek postoji - poruka 'Homoseksualac iz Mirjeva' access point defined se uskoro pojavila i to potvrdila!



Nisam ni ja o tome mnogo razmišljala do skoro, tj. dok mi jedan moj AAnonimni komšija to nije napomenuo, jer čemu to zaključavanje mreže dok se boravi na poslu, školi ili spava?! Sasvim lako, malim nevidljivim stvarima se neko drugi se može mnoooogooooo usrećiti!

2 коментара:

  1. Srdačan pozdrav Homoseksualcu Iz Mirijeva!
    Ja se već pomalo osećam kao da ga poznajem. On sigurno gleda šire, i ne misli da je Jelen pivo najbolje pivo na svetu!
    Iskoristiću ovu priliku da se osvrnem na naš kratak izlet u Herceg Novi prošlog leta. Otvaramo oči ujutru i Arijel me pita na koju plažu ćemo tog dana da idemo. Dok ja u sebi biram betonsku ploču koje sam se uželela, Arijel ima plažu kojoj je otišlo 12 poena! Plaža sa wireless internetom! :-)
    Ima homoseksualaca čak i u Crnoj Gori! ;-)

    ОдговориИзбриши
  2. da, vidis kad to pomenu, wi-fi na plaji je bio potpuno neocekivan i radikalan u odnosu na ostale utiske sa izleta!

    ОдговориИзбриши