недеља, 19. јун 2011.

Extreme Ways

Vesele devedesete ili rejverske devedesete većini mojih, tu-negde-vršnjaka (out of srbijica) su potpuno povezani termini. Sa ove vremenske distance, njihova sećanja se već pretvaraju u zabavne lovačke priče. A kod mene se jave samo sećanja na neke pokušaje, razne načine dovijanja i po neki, mali biser, ili rupu u zidu kroz koju se dalo nasluti sta se to sve dešva negde dalje. Danas nepostojeći hangari prvog beogradskog aerodroma su jedan od tih prozorčića u svet šarene laže kojih se odmah setim. Prvi veliki laser, napušteni objekat, napušteni prilaz hangaru, polu ispražnjeno skladište nečega, što se i dalje nalazilo po džinovskim policama unutra, cisterne sa vodom ispred ulaza i slični detalji su mi još uvek u prilično jasnom sećanju. Trebalo da prodje puno godina, da bih ja shvatila gde se ti hangari stvarno nalaze na mapi grada. Još je bizarnije to, da oni i sada predstavljaju nešto meni kulturološki daleko bliže od realnosti koja se izgradila na toj lokaciji. Taj wannabe-po-svaku-cenu-korporativ milje ružnih staklenih zgrada i vertikalno na stub nataknut aviončić predstavljaju sliku i priliku promašene esetike i upornog nastavljanja neveselih decenija.



with dedication


A do obnavljanja sećanja na po neki veseli-90te-rejv je doslo na fenomenalnom koncertu theLittleIdiot-a u hoodu, u vreloj letnjoj noći. Šta se sve tu, pre theLittleIdiot koncerta dešavalo, meni je bilo krajnje zabavno - loš marketing, loše informisanje, zavlačenje, preuveličavanje, laži i gomile Naivnih Korisnika... Kao veliki ljubitelj tresha, jako cenim svaku priliku da vidim neki njegov oblik :-) Srećom po mene, količine tresha i danas su nastavile da kuljaju kroz gustu mrežu lokalnih medija.

A theLittleIdiot je veliki prijatelj Trillike.

Moby Belgrade Jun 2011, Donji grad

Sve na broju :-)

4 коментара:

  1. Odmah da priznam da za Little Idiota nisam mnogo marila devedesetih ali da sam ga uračunala u soulmate-a tek nakon Wait for me. A koncert soulmatea sa soulmateicama je iskustvo bez koga se ne može ili bar nije lepo kad ga nema. Tako ispada da je za mene ovo posve novo iskustvo koje se preplelo sa ovom pozitivnom reminiscencijom Arijel u čarobno veče.
    Mobijeva predgrupa je bila vrlo problematična, ali to vreme smo lepo iskoristile da se ispozdravljamo i fotografišemo zajedno. Plus, naučili smo i ponešto novo o šoubiznisu iz očigledne nastave. To što mediji ne dele naše iskustvo sa Mobijevog fenomenalnog koncerta je zabrinjavajuće za medije, koji su i bez toga dovoljno zabrinjavajući. ali nije neka šteta, jer je nama važno samo ono što smo poneli sa sobom te vrele noći ispod Kalemegdana.
    Arijel je učinila da Trillika bude redak medij koji je nešto napisao o Mobijuevom koncertu u Beogradu. Bravo Arijel!

    ОдговориИзбриши
  2. Morala sam da žurim sa ovim postom, jer je nepravda od medija rasla, kao i zanimanje za snimak prisustva Trillike na ovom "eventu", pa je sasvim logicno izuzeta nepotrebna prica o tome kako je stvarno koncert Mobija bio uspešan, koliko nastup bio profesionalan ili koliko je muzički kvalitetan. Preskočeno je sve ono sto se uobičajeno očekuje da se pročita bar na specijalizovanim muzičkim orijentisanim medijima, ali ni toga nigde nema! Ah, ah...

    A što se neuspešne predgrupe tiče, ima jedna institucija na jugu Srbije, gde bi se pevačica sigurno izlečila - tretmanom Lopate.

    ОдговориИзбриши
  3. Bravo Arijelu za memorisanje ovog događaja!

    Kad sam se probudila u nedelju ujutru u tuđini i uključila kompjuter da vidim kako je bilo, ovo za mene više nije bio koncert koji sam čekala, čekala i propustila, nego sam se zahvaljujući vama osetila ipak povezano sa celim događajem!
    Fotografija je super!!!

    Drago mi je da ste uživale i da je bilo tako dobro. Ipak je to Moby, čovek kome verujemo! A verujemo mu zato što ga poznajemo, nažalost ne još lično, ali ko zna... I volela bih da mu uvek bude dobro, ni previše toplo, ni previše hladno. :-)
    Pošto sam ja poznata po tome da imam lepu reč za svakog, moram da kažem da je Amy stvarno talentovana i ima super glas. Prava šteta i stvarno tužno šta je uradila sebi. Možda da počne da sluša (i čita) Mobija? :-)

    I naravno, utisak meseca, ja zaista ne umem da ostavim komentar dok sam ulogovana. Mislim... :-)

    ОдговориИзбриши